بنا بر گزارش روابط عمومی شرکت بیمه اتکایی سامان، همکاران این شرکت با کسب جایزه برترین پایاننامه صنعت بیمه در مقطع کارشناسی ارشد و ارائه سه مقاله، مشارکت فعالی در سیویکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه با موضوع «رضایتمندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه» داشتند.
پایاننامه جناب آقای سعید ناصری، رئیس محترم اداره بیمههای اتکایی غیرباربری و اکچوئری داخلی با موضوع ” Early Warning Model for Iranian Insurance Companies: Machine Learning Techniques” پس از تکمیل فرایند داوری، به عنوان برترین پایاننامه کارشناسی ارشد مرتبط با صنعت بیمه در سال 1403 انتخاب شد. مسئله اصلی این پژوهش، توسعه یک سیستم پیشهشدار برای پیشبینی عدم توانگری مالی در شرکتهای بیمه ایران با استفاده از روشهای یادگیری ماشینی است. این سیستم با ارائه پیشبینیهای دقیق از وضعیت مالی آینده، به شرکتهای بیمه کمک میکند تا مدیریت ریسک بهتری داشته باشند و از بروز مشکلات مالی جلوگیری کنند. بهطور خاص، این سیستم به مدیران شرکتهای بیمه اجازه میدهد تا پیش از آنکه وضعیت به عدم توانگری مالی برسد، اقدامات لازم را برای بهبود ساختار مالی شرکتها انجام دهند. همچنین، این سیستم به نهادهای نظارتی این امکان را میدهد تا وضعیت شرکتهای بیمه را به صورت پیوسته پایش کرده و در صورت لزوم مداخلات لازم را برای جلوگیری از ورشکستگی انجام دهند.
در بخش مقالات نیز مقاله جناب آقای سپهر اسکندری، رئیس محترم اداره بیمههای اتکایی باربری و انرژی با موضوع “The Role of InsurTechs in Insurance Value Proposition: The Case of Artificial Intelligence” به زبان انگلیسی، مقاله سرکار خانم فاطمه ضیاءفروغی، کارشناس مسئول محترم بیمههای اتکایی کشتی و انرژی با عنوان “بررسی نقش مدیریت ریسک شرکتهای بیمه در افزایش رضایتمندی و اعتماد مشتریان” و همچنین مقاله جناب آقای محمد نانپزی، کارشناس محترم اتکایی با عنوان “تحول دیجیتالی در صنعت بیمه: مرور دامنهای بر نقش فناوری در بهبود رضایت مشتری” پس از تکمیل فرایند داوری، در این همایش پذیرفته شدند.
بر پایه گزارش پژوهشکده بیمه، از تعداد ۶۲۷ مقاله ارسال شده به دبیرخانه همایش بیمه و توسعه، ۲۵۳ عنوان مقاله پذیرش شد که از این تعداد، ۱۶ مقاله در قالب سخنرانی، ۱۳۹ مقاله به صورت پوستر و ۹۸ مقاله به صورت صرفا چاپ در همایش بیمه و توسعه ۱۴۰۳ پذیرفته شدند.
بر اساس مقاله “The Role of InsurTechs in Insurance Value Proposition: The Case of Artificial Intelligence”، ظهور شرکتهای فناور بیمهای چشمانداز صنعت بیمه را به طور قابل توجهی متحول کرده است. این مقاله به بررسی نقش محوری هوش مصنوعی (AI) در شرکتهای فناور بیمهای میپردازد و بررسی میکند که چگونه راهحلهای مبتنی بر هوش مصنوعی در حال تغییر تجربیات مشتری، ارزیابی ریسک و کارایی عملیاتی هستند.
پژوهش “بررسی نقش مدیریت ریسک شرکتهای بیمه در افزایش رضایتمندی و اعتماد مشتریان” به بررسی نقش مدیریت ریسک شرکتهای بیمه در افزایش رضایتمندی و اعتماد مشتریان پرداخته است. تحقیق از نوع کاربردی و روش آن همبستگی میباشد. هدف از این پژوهش، تحلیل رابطه بین مدیریت ریسک در شرکتهای بیمه و تاثیر آن بر رضایتمندی و اعتماد مشتریان بوده که با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن مورد بررسی قرار گرفته است.
مقاله “تحول دیجیتالی در صنعت بیمه: مرور دامنهای بر نقش فناوری در بهبود رضایت مشتری” به استفاده از فناوریهای نوین در طراحی و توسعه خدمات مشتریان میپردازد. بر اساس این مقاله، تحول دیجیتالی صنعت بیمه به طور قابل توجهی روابط میان مشتری و بیمهگر را از طریق به کارگیری فناوریهای پیشرفتهای چون هوش مصنوعی (AI)، دادههای کلان و بلاکچین دگرگون ساخته و همچنین رضایتمندی مشتری و کارایی عملیاتی را افزایش داده است.
سیویکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه با موضوع «رضایتمندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه» و با محورهایی از جمله «نقش هوش مصنوعی در ایجاد رضایتمندی و اعتماد به صنعت بیمه»، «تأثیر تبلیغات و بازاریابی بر اعتماد به صنعت بیمه»، «تجربه جهانی: سازوکارهای موفق در افزایش اعتماد به صنعت بیمه»، «نقش نهاد ناظر در افزایش اعتماد به صنعت بیمه و رضایتمندی مردم» و «نقش شرکت های فناور پایه بیمهای در افزایش رضایت و اعتماد ذی نفعان اکوسیستم بیمه»، در روز 13 آذر 1403 در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد.